Wandelen in de Combraille

Algemeen

De Combraille, in het noordwesten van de Auvergne, is een uitstekend gebied om te wandelen.

De Combraille ligt in het departement Puy de Dôme en wordt gekarakteriseerd door een coulisselandschap; veelal kleine weiden, met hagen omzoomd, waarin in de Charolais koeien in gezinsverband vredig grazen. Het heuvelachtige landschap met mooie vergezichten is soms besloten en dan weer weidser van karakter en wordt regelmatig doorsneden door beken, waterlopen en meanderende rivieren (o.a de Sioule) die soms diepe kloven (gorges) hebben gemaakt. De meeste wandelingen in deze streek gaan afwisselend over weggetjes van asfalt of via een karrenspoor tussen weilanden en bossen. De Combraille is bijzonder rustig en ruim met her en der wat dorpjes.

Wandelroutes
Er bestaan veel beschreven en bewegwijzerde wandelroutes variërend van ongeveer 10 tot ongeveer 30 km. Eén van de bewegwijzerde routes begint vlak bij AlavalA en via de Cascade (waterval) slingert deze weg door onze omgeving.

Lunch
Wij kunnen voor u een lunchpakket (€7,50 p.p.) verzorgen, of u kunt even binnen lopen bij onze plaatselijke bakker en epicerie voor stokbrood, wat kaas of worst. Onderweg vindt u vast een idyllisch plekje om even bij te tanken.


Ontbijt
Natuurlijk zorgen wij voor een stevig “wandel”-ontbijt, zodat u in ieder geval tot de lunch over voldoende energie beschikt om een mooie wandeling te maken.

Jaargetijden
Ieder jaargetijde heeft zo z’n eigen charme:
Voorjaar: wegranden vol bloeiende kruiden en brem, frisse groene kleuren en vogelgezang
Zomer: hoge temperaturen (helaas zonder garantie), veel activiteiten in omliggende plaatsen.
Najaar: genieten van de schitterende herfstkleuren en onderweg lekkere bramen eten.

Niet wandelen
Natuurlijk kunt u uw wandeldagen afwisselen met heel wat andere activiteiten, zoals
een stadsbezoek aan Clermont Ferrand, Vichy, Riom of Charroux, de geschiedenis van de Vulkanen beleven in Vulcania, de Boeddhistische tempel in Biollet bezoeken, zwemmen in Saint Gervais, Pont de Bouchet of Confolant, een dagje fietsen,
Jeu de boules spelen, tafeltennissen of gewoon lekker luieren en een boek lezen in een ligstoel op ons terras. Voor meer informatie daarover verwijzen wij u naar onze pagina: Omgeving