Nieuwsbrief oktober 2007

Was de eerste nieuwsbrief nog in Nederland geschreven, deze oktober-nieuwsbrief komt nu echt uit Frankrijk.
Als u de geschiedenis van vóór juli 2007 nog wilt lezen kunt u klikken op: eerste nieuwsbrief.

Eerst even iets over de naam AlavalA

Er wordt ons vaak gevraagd wat AlavalA betekent.  Eigenlijk betekent  het niets,  maar de straat waar we nu wonen heet Laval. Aan deze straat staan 6 huizen (zonder huisnummers), dus we kunnen ons huis geen Laval noemen. Daarom hebben we er een A voor en een A achter gezet, zodat het een palindroom blijft. Het klinkt in het Frans ook zoiets als à Laval là  (in Laval daar!)

Juli/augustus 2007
In juni hadden we nog de verwachting dat de overdracht ergens na de eerste week van oktober zou plaatsvinden, maar het werd zelfs 1 oktober. Omdat we nog een vakantie gepland hadden in juli/ augustus en in die periode ook een Chambre d'hotes voor een week verhuurd hadden, hebben we de vakantie maar een week ingekort om nog wat tijd over te houden om in te pakken. Nu de verkoop echt zeker was konden we ook onze baan opzeggen en een begin maken met het regelen van alle formaliteiten.
In deze vakantie hebben we mooi proef gedraaid doordat we de Chambre d'hôte zelfs meerdere malen verhuurd hebben. De gasten hebben ook bij ons gegeten (table d'hotes) dus we hebben al goed kunnen ervaren hoe dat in de toekomst kan gaan. Het was heel leuk, meer nog omdat het niet alleen vreemden waren maar ook collega's en kennissen.

September 2007

Na de vakantie ging alles heel snel en we hadden nog maar een paar weken om in te pakken en heel veel zaken te regelen. En zo brak ook een tijd aan van afscheid nemen van ons Nederlandse dagelijkse leven.

Tussen het inpakken door namen we afscheid van onze collega's. We hadden een High tea, én gezellige bezoeken bij familie en vrienden.

Zo werd het snel 20 september en stond de vrachtwagen voor de deur in Schiedam waarin al onze huisraad moest passen. Het koste een hele dag met passen en meten om de wagen te vullen, maar toen zat ook alles erin. Op zaterdagavond kwam de vrachtwagen in Frankrijk aan en op zondag was hij met behulp van familie en vrienden in twee uur tijd weer geleegd.

Alles in dozen, zelfs de verhuishulpen
Fraai staaltje van stuurmanskunst
Alles staat in onze schuur in St Priest des Champs, en wacht op het uitpakken ervan.

We konden daarom nog die dag een heerlijke wandeling naar de waterval maken, wat een goede ontspanning was na al dat sjouwen. Onderweg hebben we onze dorst gelest met de vele bramen die overal langs de paden groeien. Nadat onze geweldige verhuishulpen op maandag weer vertrokken waren, zijn we begonnen met uitpakken. Ook hebben we een mooie eerste fietstocht in de omgeving gemaakt .

Op donderdag zijn we voor de laatste keer naar Nederland gereden om nog een paar nachten in onze lege piramide te logeren op (lekke) luchtbedden. Dat was wel heel primitief maar ook wel goed om zo een beetje afscheid van het huis te nemen.
Op zondag 30 september hebben we een leuk afscheidsfeest gehad met familie en vrienden, we kijken daar met veel plezier op terug. De planning, een dag voor vertrek, kon ook niet beter. En wat zijn we verwend met lieve woorden en cadeaus, ongelooflijk!

Stalen letters gemaakt door een broer met gouden handjes.

Daar zoeken we een mooie plek voor.

 

Oktober 2007
Na de overdracht op 1 oktober om 11 uur 's morgens in Dordrecht kwamen we om kwart over twaalf 's nachts aan in AlavalA, ons nieuwe thuis.

De laatste spullen in onze eigen auto, op weg naar Frankrijk

We hebben heerlijk geslapen in ons franse bed, we hadden ook nog wel wat in te halen. Maar nu beginnen we een beetje bij te komen en uit de dozen te raken. Het huis begint echt ons enige thuis te worden, met onze spullen uit Schiedam.
De tweede fietstocht hebben we er ook opzitten, het is hier zo mooi!
Het weer zat ons de eerste week erg mee, het was alle dagen rond de 20 graden met een heerlijke zon.
Maar nu echt aan het werk om de eerste chambre die we heel origineel :"La Chambre" gaan noemen, te verhuren. Verder moeten we natuurlijk nog het nodige doen aan het huis om de inhoud van alle dozen weg te werken en dan gaan we met de tweede badkamer beginnen.
We hebben inmiddels ontdekt dat we het huis ook niet helemaal voor onszelf hebben; we hebben al inwoning van een veldmuis, vleermuizen in de buitenmuur en een kip blijkt het venster van het zolderraam de ideale plek te vinden om een ei te leggen. We hebben geprobeerd de muis te vangen met een muisvriendelijke muizenval die we nog op zolder vonden. We zijn echte stadsmensen en moeten dus nog heel wat leren blijkens het resultaat van deze actie; we hadden een stukje kaas in de val gedaan achter het "val"luikje, de muis zou in theorie dus niet meer terug kunnen, een uur later gingen we nog even kijken en de kaas was al weg, de val nog leeg. Ook een tweede poging bleek de volgende morgen mislukt. Wij vermoeden dat de muis nu rollend van het lachen met buikpijn van de kaas in een hoek ligt. We hebben hem daarna niet meer gezien maar dat is nog geen garantie van vertrek, wie weet staat hij hier volgende week met de familie voor de deur.
Op dinsdag 9 oktober hebben we ons bij de gemeente Saint Priest des Champs als inwoner laten inschrijven: we hebben onze naam doorgegeven die op een briefje werd genoteerd en dat was dat, met 2 minuten stonden we weer buiten. Hoezo Franse bureaucratie?


We zijn nu druk bezig met het vullen van de site, dus blijf de komende weken zo af en toe nog eens een blik werpen op AlavalA.eu.


omhoog