Fietsen in de Combraille

Algemeen

De Combraille, in het noordwesten van de Auvergne, is uitstekend per fiets te verkennen.

De Combraille ligt in het departement Puy de Dôme en wordt gekarakteriseerd door een coulisselandschap; veelal kleine weiden, met hagen omzoomd, waarin in de Charolais koeien in gezinsverband vredig grazen. Het heuvelachtige landschap met mooie vergezichten is soms besloten en dan weer weidser van karakter en wordt regelmatig doorsneden door beken, waterlopen en meanderende rivieren (o.a de Sioule) die soms diepe kloven (gorges) hebben gemaakt. Hierdoor is het voor een geoefende fietser met wat conditie, op een (tour)fiets met voldoende versnellingen (meer dan 18) of een VTT /mountainbike, zeer geschikt om afwisselende fietstochten te maken.
De Combraille is bijzonder rustig en ruim met her en der wat dorpjes. De wegen zijn goed onderhouden en er gaat weinig verkeer over. Het hoogste punt is ruim 750 meter het laagste is ongeveer 350 meter.

Fietsroutes

We hebben een aantal fietsroutes op papier gezet, variërend van ongeveer 20 km (o.a. naar het boeddhistisch klooster) tot ongeveer 60 km. Ook bestaan er meerdere, bewegwijzerde routes speciaal voor de VTT /mountainbike o.a. naar de Cascade (waterval), onderaan ons dorp.

 

Ontbijt

Natuurlijk zorgen wij voor een echt “ fietsers” ontbijt, zodat u in ieder geval tot de lunch over voldoende energie beschikt om een mooie rit te maken.

Lunch

Wij kunnen voor u een lunchpakket (€7,50 p.p.) verzorgen, of u kunt even binnen lopen bij onze plaatselijke bakker en epicerie voor stokbrood, wat kaas of worst en onderweg vindt u vast een idyllisch plekje om even bij te tanken.
Nog een andere mogelijkheid is om, mocht u rond 12:00 een dorpje passeren met een
bar /restaurant/ daar aan te schuiven voor een “ menu/plat du jour”. Geen keuze menu, maar vaak eenvoudige, smaakvolle gerechten. De prijs hiervan ligt tussen de 12 en 16 euro voor een 3-gangen menu (voor en hoofdgerecht en naar keuze kaas of desert).

De fiets en ander materiaal

In AlavalA is het mogelijk om de fietsen overdekt te stallen. Mochten er onverhoopt reparaties nodig zijn, dan is het meeste gereedschap voorhanden en natuurlijk hebben we ook een fietspomp.

Onze Fietskaarten en routebeschrijvingen liggen voor u klaar.

 

Jaargetijden

Ieder jaargetijde heeft zo z’n eigen charme:
Voorjaar: wegranden vol bloeiende kruiden en brem, frisse groene kleuren en vogelgezang
Zomer: hogere temperaturen (helaas zonder garantie), veel activiteiten in omliggende plaatsen.
Najaar: genieten van de schitterende herfstkleuren en onderweg lekkere bramen eten.

Niet Fietsen

Natuurlijk kunt u uw fietsdagen afwisselen met heel wat andere activiteiten, zoals
een stadsbezoek aan Clermont Ferrand, Vichy, Riom of Charroux, de geschiedenis van de Vulkanen beleven in Vulcania, de Boeddhistische tempel in Biollet bezoeken, zwemmen in Saint Gervais, Pont de Bouchet of Confolant, wandelen met of zonder behulp van uitgezette, bewegwijzerde routes, jeu de boules spelen, tafeltennissen of gewoon lekker luieren en een boek lezen in een ligstoel op ons terras.
Voor meer informatie daarover verwijzen wij u naar onze pagina: Omgeving