Nieuwsbrief van AlavalA

Wilt u op de hoogte worden gehouden over nieuwtjes rondom AlavalA, dan kunt u uw email-adres achterlaten op info@AlavalA.eu onder vermelding van "nieuwsbrief".

Zodra wij nieuws hebben ontvangt u een e-mail met daarin opgenomen een link naar de nieuwsbrief.


 

Nieuwsbrief maart 2010

Ons leven in het kort van oktober 2009 tot en met februari 2010.

In oktober 2009 zijn we lekker nog een lange week in Nederland geweest met als afsluiting een paar dagen Schiermonnikoog. Dat is nog eens een heel ander landschap dan wat wij hier dagelijks zien. In ieder geval was het voor Layla heerlijk om te rennen op het strand met haar vriendinnetje Sky. Ook op onze aankomstdag in Nederland: een zonnige winderige zondag waarbij wij wegens wegwerkzaamheden de polderweggetjes doorkruisten, ontdekten wij het echte Hollands landschap: grote groene vlaktes met sloten doorsneden, waarlangs de vele fietsers tegen de wind in reden. Om dit zó te zien moet je blijkbaar eerst een flinke poos in het buitenland wonen.


Schiermonnikoog najaar 2009 Naar het strand! Op het strand tegen de wind in

Na deze korte vakantie begon ons bouwvakkers leven weer. Ook was de lange zomer nu echt voorbij en konden we de houtkachels lekker opstoken. En wat een winter brak er toen aan: met als hoogtepunt wel 50 centimeter sneeuw in februari en als dieptepunt –18° C. vorst.

Table d' hôtes? Samen sneeuwruimen Zonsopkomst


De 6 overgebleven kippen (de hanen zijn lekker opgegeten) leggen bijna dagelijks allemaal een ei. Nu maar hopen dat ze dat in de zomer, wanneer we veel gasten hebben, ook nog vol kunnen houden.
Het werk aan Lavalette vordert langzaam maar gestaag. Het werk waar we het meest tegenop zagen: het dakbeschot, is gelukkig klaar. De westgevel is nu van binnen van een voorzetwand met isolatie voorzien, en de binnenwand tussen bad en slaapkamer is geplaatst met alle bekabeling voor de elektra daartussen. Nu alleen het deel naar de gang nog. Dan begint ook de linkerhelft van de 1e etage vorm te krijgen.
De gevel van Lavalette is in tegenstelling tot onze verwachting vorig jaar, vanwege het plotselinge intreden van de
winter niet meer door de metselaar behandeld, dus nu hopen we op een vroeg voorjaar met een actieve metselaar, zodat we daarna, in het groeizaamste seizoen, de tuin en het terras aan kunnen leggen.
Maar al zullen we nog hard doorwerken, Lavalette zullen we helaas niet voor de zomer af krijgen. Dat zal zeker september worden. Een en ander hangt natuurlijk ook af van de aanloop voor de Chambre d’hôtes, waarvoor we nu al heel wat reserveringen ontvangen hebben.

  dagelijkse eieroogst
Hoog werken Ruimtelijk overzicht Vakwerk

In ieder geval is het leven hier nog steeds zeer plezierig. En we hebben nog genoeg werk in het vooruitzicht;
Zo zijn we met vrienden een “Rondje Combrailles” aan het uitwerken: een compleet verzorgde vakantie van een aantal dagen waarbij je van Chambre d’hôtes naar Chambre d’hôtes loopt en de bagage voor je vervoert wordt. Op deze manier willen we meer mensen kennis laten maken met onze schitterenden regio: de Combrailles. We hopen deze arrangementen aan het einde van de zomer aan te kunnen bieden. Alle deelnemende chambres d’hôtes zijn van Nederlandstalige eigenaren.
Verder gaan we met behulp van een enthousiaste fietser uit de buurt, uitgeschreven fietsroutes aanbieden aan de sportieve fietser, die dan vanuit AlavalA een aantal mooie tochten kan maken.


Sfeerplaatje vergezicht op de chaîne des puys
Polder of Combrailles?
Zonsopkomst Combrailles Mysterieuse belichting Zo maar mooi

En eindelijk zijn we dan ook weer aan de Franse les, het wordt nu zo langzamerhand tijd dat we geen “Français comme une vache” meer spreken maar wat meer Frans Frans (ABF?)

 

De voorgaande nieuwsbrieven kunt u vinden op:

 

Nog even iets over de naam AlavalA

Er wordt ons vaak gevraagd wat AlavalA betekent.  Eigenlijk betekent  het niets,  maar de straat waar we nu wonen heet Laval. Aan deze straat staan 6 huizen (zonder huisnummers), dus we kunnen ons huis geen Laval noemen. Daarom hebben we er een A voor en een A achter gezet, zodat het een palindroom blijft. Het klinkt in het Frans ook zoiets als à Laval là  (in Laval daar!)

 

A bien tôt,

Adri & Simone

omhoog